GESCHIEDENIS

Jeroen Luijten kreeg zijn liefde voor het banketbakkersvak met de paplepel ingegoten. De familie Luijten kent namelijk een lange traditie in het metier.

Jeroen’s overgrootvader begon het bedrijf in 1899 en droeg de zaak later over aan zijn zoon. Na een volgende overname door Jeroen’s vader Goos maakte de familieonderneming een stevige groei door. Op het hoogtepunt telde het bedrijf veertien winkels in de regio. Toen Goos Luijten om gezondheidsredenen moest overgaan tot verkoop van zijn bedrijf, was diens zoon Jeroen Luijten nog net te jong om de zaken over te nemen. Na de verkoop veranderden vrijwel alle Luijten-winkels van naam, opzet en veelal ook van assortiment. Of deze wijzigingen goed uitpakten? Daarover zijn de meningen verdeeld….

Gelukkig bleef er één zaak in de familie: de banketbakkerij waar Jeroen Luijten (ondermeer) zijn brood maakt en verdient. Op de hoek van winkelcentrum Slotplein in Capelle aan den IJssel zet de jongste telg van
de Luijten-dynastie voort waar zijn overgrootvader meer dan een eeuw geleden mee begon: het met behulp van de beste ingrediënten bereiden en bakken van verse producten in ambachtelijke traditie.

Vers klein brood     Bruidstaarten    Bonbons    Brood    Banket    Bakhoek Heerlijkheden